Förlorade jobb och bostad – tröstsnattade

Mannen hade förlorat bostaden och inkomsten och förklarade att han snattade kexchoklad och jordnötter för att ha något att tugga på. (Arkivbild)
Mannen hade förlorat bostaden och inkomsten och förklarade att han snattade kexchoklad och jordnötter för att ha något att tugga på. (Arkivbild)
Mannen hade blivit av med jobbet och bostaden.

När han gick in i butiken i Ektorp centrum kände han att han inte hade något att förlora.

Han blev filmad och åkte fast.

36-åringen tog förra sommaren varor värda sammanlagt 70 kronor i butiken i Ektorp, två stycken kexförpackningar av märket Ballerina choklad, som kostade tio kronor styck, och två påsar med torrostade jordnötter, värda 25 kronor styck.

36-åringen berättade senare i polisförhör att han samma dag hade förlorat bostaden och sin inkomst och att han inte hade något att förlora om han skulle bli tagen för stöld.

Inne i butiken satt butiksägaren och tittade på övervakningsmonitorn. Butiksägaren såg mannen gå runt i butiken med en ryggsäck i ena handen och plocka på sig varor. När mannen lämnade butiken utan att betala följde butiksägaren efter och tog fast mannen ute på torget i Ektorps centrum.

Mannen erkände brottet. Anledningen till att han tog kexen och jordnötterna var för att ha något att tugga på, har 36-åringen förklarat i polisförhör.

Vid ett senare tillfälle ertappades han med att ha en kniv på på sig på allmän plats, utan att det var befogat.

Nu har mannen dömts för de båda brotten, till 60 dagsböter a 50 kronor, lika med 3 000 kronor.