ANNONS

Förlossningsplatserna på S:t Görans försenas – för tredje gången

Två gånger har förlossningsplatserna på S:t Görans sjukhus redan försenats.

Nu ser det ut att bli en tredje gång då förlossningsvården inte kan dra igång förrän 2020.
ANNONS

Den nya förlossningskliniken på S:t Görans sjukhus var till en början tänkt att öppna redan 2017. Men sedan sköts det upp till 2019. Nu ser öppningen av de 4 000 nya förlossningsplatserna ut att dröja ytterligare ett år.

Nedläggningen av BB Sophia, som Mitt i har rapporterat om, har skapat problem för förlossningsvården i länet – och nu försenas alltså de planerade förlossningsplatserna på S:t Görans.

– Om vi ser till investeringsprocessen, planeringen och underlaget är vår bedömning att byggnaden kan stå klar 2019 eller 2020 men det är ingen som kan säga exakt när, säger Henrik Gaunitz, planeringschef för landstingets vårdsatsning Framtidens hälso-och sjukvård, till Dagens Arena.

Planerna på en förlossningsavdelning på S:t Görans sjukhus har funnits länge. Enligt den ursprungliga planen skulle 2 000 förlossningsplatser stå färdiga 2017 och ytterligare 2 000 platser kommande år.

Men det överklagades av boende i området. Mark- och miljödomstolen avslog deras överklagan och i mars meddelade mark- och miljööverdomstolen att de inte tar upp ärendet, och därmed var det stopp för fler överklaganden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.