ANNONS

Fornuddsparken: Scoutstugan kan få kafé

BILDEN ÄR ETT COLLAGE.
BILDEN ÄR ETT COLLAGE.
Arkivbild.
Arkivbild.
Arkivbild.
Arkivbild.
Trollbäckens scoutkår kan få ett kafé i sina lokaler i Fornuddsparken. Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet ger tummen upp till det nya förslaget.
ANNONS

Scoutstugan i Fornuddsparken kan få en nytt kafé med kiosk. Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet har gett tummen upp till det nya förslaget.

Sedan 2016 har det pågått ett arbete med att utveckla Fornuddsparken. Förslaget har varit att öppna ett nytt kafé med kiosk i det södra parkområdet. Nu vill kommunen istället titta på möjligheten att samarbeta med scoutföreningen och eventuellt använda deras scoutstuga för kaféverksamhet.

– Där finns behov och underlag för ett kafé, frågan är om vi kan få till en bra samordning, men i vilken regi det blir är inte klart än, säger Sara Kopparberg, förvaltningschef vid Tyresö kommun.

Kristian Thersthol, vice ordförande i Trollbäckens scoutkår, är positiv till kommunens förslag att blåsa mer liv i parken.

– Det är inget behov eller önskemål som vi framfört, men ju mer aktivitet och liv det är i parken ser jag som något positivt. Vi vill kunna utöva vår verksamhet och så länge det inte inkräktar på det så ser jag det inte som ett hinder.

Planen: ”Samarbete”

Verksamheter som idag befinner sig i parken är scouter, bouleförening och idrottsföreningar. De verksamheter som finns i området idag ska inte tas bort utan planen är att samarbeta.

– Vi ställer oss positiva till alla förslag från kommunen, vi vet att vi bidrar positivt till fritidslivet kommunen, så är helt säker på att vi kan hitta någon bra samverkan för de planer som finns för parken i stort, säger Kristian Thersthol.

Exakt hur kommunen ska arrangera det hela är ännu oklart. Om de kommer använda huset som det är i nuläget eller bygga nytt kan Sara Kopparberg inte svara på.

– Det beror på vad är det för skick på huset, om man kan man använda delar eller om man ska bygga ett nytt hus tillsammans.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.