Förödelse efter bilfirmebranden

Storbranden hos några bilfirmor utanför Brandbergen natten mot i måndags drabbade förutom lokalerna och 13 personbilar en mängd boende i området genom en stickig, obehaglig lukt.

– Vi utreder det som en anlagd mordbrand, säger Ulla-Britt Öhman vid polisen.

En omfattande brand rasade i en industrilänga intill katolska kyrkan på Vendelsömalmsvägen utanför Brandbergen natten mellan förra söndagen och måndagen. I lokalerna har det funnits två firmor inom bilförsäljning, biltvätt och allmän bilservice, men lokalerna förstördes nästan helt i branden, enligt polisen.

En stor räddningsinsats ryckte ut – runt 25 brandmän från tre brandstationer – samtidigt som en stickig, kväljande lukt spred sig bland boende i Brandbergen, Vendelsömalm och Handen.

Räddningstjänsten uppmanade folk att stänga sina fönster.

Ulla-Britt Öhman, stationsbefäl vid Södertörnspolisen, berättar att flera inbrottslarm utlöstes på adressen vid 3-tiden på natten, men att de visade sig bero på branden.

– Vi utreder det som mordbrand. Okända gärningsmän tros ha anlagt branden och det med stora egendomsskador som följd. 13 personbilar har lack- och rökskadats och det fanns en spridningsrisk, säger hon.

Firmaägarna kom ut till platsen på natten, enligt polisen.

– Allt är verkligen helt utbränt. Jag har ingen aning om hur det startade, säger ägaren till biltvätten till Mitt i.

Klart är att han inte kommer att öppna igen på ett tag.

– Det kommer att ta månader innan jag kan öppna igen och vi byggt upp lokalen igen. Det är jobbigt och sorgligt. Jag har bara drivit tvätten i ett år och plötsligt är hela företaget borta.