ANNONS

Förorternas första bloggdrottningar

”Gunillor”, så kallar sig de fyra tjejerna som driver bloggen Förorternas bloggdrottningar.

– Gunillor är väldigt glamorösa damer och så känner vi oss, vi lägger också fokus på tjejer som bär slöja, säger Shamsa Hassan, 20.
ANNONS

Ett elegant namn för eleganta damer med stil. Så tänkte Shamsa Hassan, 20, Yasmine Abdirahman, 20, Rahma Dini, 21, och Khalda Hatem, 21, när de myntade uttrycket ”att vara en Gunilla”. Nu bloggar de om sin vardag, ger modetips, och diskuterar politik.

De kommer från Hammarby, Skärholmen och Rinkeby skriver om glamouren i vardagen.

– Kontrasten mellan glamour och förort tyckte vi var en rolig kombination. Det är ett hårt arbete att vara en Gunilla, stilen är viktig och lite tantig, samtidigt som vi har många järn i elden, säger Shamsa Hassan.

– Vi är unika på flera sätt, ingen annan blogg lägger fokus på tjejer som bär slöja. Många tror att om man bär slöja är man tråkig, vilket är roligt att motbevisa på bloggen, säger Yasmine Abdirahman

Och fler har börjat intressera sig för bloggen, som till en början bara skulle vara Gunillornas plattform för att hålla kontakten efter gymnasiet. Sedan januari 2010 har förortens bloggdrottningar varit aktiva på bloggen och de märker att intresset bara ökar.

– Just nu har vi ungefär 3 500 besökare i veckan. Det är inte så mycket men antalet besökare har blivit fler den senaste tiden, säger Shamsa Hassan.

Tjejerna har svårt att få tiden att räcka till. Förutom att blogga studerar de till näringsfysiologer och civilingenjörer. De arbetar med läxhjälp, förbereder en klädkollektion och sysslar med välgörenhet.

– Vi vill vara förebilder. Även om det är ett tufft arbete att vara en Gunilla så lever man bara en gång och då är det lika bra att köra på, säger Rahma Dini.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.