ANNONS

Förpackningsfri butik öppnar i Bagis

Butik öppnar i Bagis. Ingrid Daal först i Stockholm med att öppna förpackningsri butik.
Ingrid Daal är först i Stockholm med konceptet.
I mars öppnar den första butiken med ett no-waste koncept i Stockholm. Det är Bagisbon Ingrid Daal som ligger bakom idén och hon öppnar butiken i Bagarmossens centrum.
– Jag vill göra något för miljön, något meningsfullt.
ANNONS

Bagisbon Ingrid Daal har intresserat sig för klimatfrågan och anser att man måste värna om miljön. Butiker med samma förpackningsfria koncept finns i flera av Europas huvudstäder och nu var det dags för Stockholm att få en.

Hur känns det att vara först i Stockholm?

– Det känns verkligen jätteroligt att vara först i Stockholm. Jag var lite orolig över att någon skulle hinna före och är förvånad över att inte någon hunnit göra det än, säger Ingrid Daal.

Själv hade hon sedan tidigare intresserat sig för konceptet, och upptäckt att två liknande butiker fanns i Malmö och Västerås.

Blev coachad i Västerås

Hon åkte till butiken i Västerås där ägaren coachade henne och gav henne flera olika tips. Strax där efter började sökandet efter lokal i Stockholm och tillslut blev Bagis den rätta platsen.

Den nya butiken Hushållet syftar till att värna om en hållbar utveckling. Skafferivaror som till exempel bönor, gryn, linser, mjöl, kryddor och torkad frukt kommer att finnas i butiken. Ingenting är förpackat. Istället är tanken att man tar med egen behållare som man fyller på plats och sedan betalar för.

Butik med no-waste koncept öppnar i Bagarmossens centrum.

Butik med no-waste koncept öppnar i Bagarmossens centrum. Foto: Mostphotos

Det kommer även att säljas glasburkar och i värsta fall kommer hon även att ha mindre pappkassar i butiken, för de som glömt att ta med behållare.

ANNONS

”Inga palmoljor”

Tvättmedel är exempel på annat som kommer att finnas i butiken, för de som skulle behöva fylla på det.

– Allting kommer självklart att vara ekologiskt och jag kommer också att ha varor som man inte väger, säger Ingrid Daal.

Det kommer till exempel finnas tvål, små tabletter som har samma funktion som tandkräm och tandborstar i trä.

– Inga palmoljor och allt kommer att vara i naturligt material.

Vad har du för förväntningar?

– Jag tror att det kommer att gå jättebra. Bagarmossen är en plats som verkligen lägger sin koncentration i miljön. Folket är verkligen intresserade av biologisk mångfald och vill värna om miljön, jag tror därför att det är helt rätt plats. 

Ingrid Daal kollade först efter lokaler på Södermalm, men de visade sig vara för dyra och hon trodde heller inte att det skulle ha samma effekt där som på Bagis.

– Jag tror att folk börjar bli mer medvetna och funderar över hur man konsumerar och tänker mer på miljön och hållbarheten, säger Ingrid Daal.

”Något meningsfullt”

Arbetet med butiken är något hon ensam tar sig an, men hon berättar att hon får stöd, pepp och bra tips av sin familj.

– Jag vill göra något för miljön, något meningsfullt, säger Ingrid Daal.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.