ANNONS

Förrådet i Kista gömde över 40 kilo amfetamin

I det här förrådet i Kista hittades över 40 kilo amfetamin. Nu döms två män i härvan.
I det här förrådet i Kista hittades över 40 kilo amfetamin. Nu döms två män i härvan.
I en liten studentlägenhet i Kista och dess förråd hittade polisen över 42 kilo amfetamin.
Men vems var narkotikan? Polisen gillrade en fälla - och väntade.
Resultatet: två män döms till långa fängelstraff för synnerligen grovt narkotikabrott.
ANNONS

Den 19 mars i fjol gjorde en fastighetsskötare i Kista en oväntad upptäckt: i ett av postfacken i hyreshuset låg flera patroner.

Polis tillkallades och kunde med hjälp av en nyckelknippa som också låg slängd i postfacket komma in en studentlägenhet i huset, där drygt ett kilo amfetamin, 17 000 narkotikaklassade tabletter samt 37 fentanylplåster hittades. Däremot tycktes ingen bo i lägenheten, och kylen var inte påslagen.

Låg i kilopåsar

I ett förråd som hörde till lägenheten gjordes så det verkliga fyndet. Nästan 41 kilo amfetamin, förpackat i påsar med ett kilo i varje, låg i två resväskor.

Polisen tog narkotikan i beslag och fyllde i stället påsarna med mjöl. Hänglåset till förrådet sattes tillbaka, nyckelknippan och ammunitionen lades tillbaka i postfacket. Hemlig kameraövervakning monterades i förrådet.

Greps på bar gärning

Dagen därpå slog fällan igen. En 26-årig man hämtade nyckeln i postfacket, gick direkt till förrådet och tog fram resväskorna. Han öppnade dem, kontrollerade innehållet – och greps kort efteråt av polis.

Senare greps ytterligare en man, en 38-åring, som också kunde knytas till lägenheten, Han greps när han var på väg att posta ett antal kuvert med narkotika utanför sin bostad i Uppsala.

Nekar

Männen förnekar brott, men Solna tingsrätt gör en annan bedömning.

Bägge männen döms för synnerligen grovt narkotikabrott, och i den äldre mannens fall även för ett fall av grovt narkotikabrott. 38-åringens döms till sju års fängelse, och 26-åringen till sex års fängelse.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.