ANNONS

Vintern försenar renovering av strandpromenad

Etapp 1 har försenats. Men det drabbar inte övriga upprustningen av strandpromenaden.
Etapp 1 har försenats. Men det drabbar inte övriga upprustningen av strandpromenaden.
Den första etappen av upprustningen av Norr Mälarstrands strandpromenad har försenats.
Men någon risk för att det ska drabba hela projektet finns inte.
– Absolut inte. Tidsplanen var lite optimistisk samtidigt som vintern varit lite längre än vi räknat med, säger Henri Dehaim, projektledare på Trafikkontoret.
ANNONS

Sedan slutet av förra året har strandpromenaden längst bort mot Kungsholmstorg varit avstängd. Bakgrunden är en omfattande renovering av hela strandpromenaden.

Den första etappen skulle ha varit klar vid det här laget men den långa vintern har gjort att arbetet dragit ut på tiden.

– Tjälen måste gå ur marken för att vi ska kunna göra en del arbeten. Så vi behöver nog april och maj innan allt är klart, säger projektledaren Henri Dehaim.

Fler avspärrningar väntar

Staden fortsätter samtidigt upprustningen, och etapp två sträcker sig bort mot Mälarpaviljongen. Även då väntar avspärrningar för fotgängare.

– Ja, så blir det. Det är en så smal remsa att vi måste göra det, säger Henri Dehaim.

Många fotgängare går på cykelbanan när strandpromenaden stängs av. Har det varit incidenter?

– Inte vad jag har hört. Men det är inte meningen att man ska gå på cykelbanan utan man ska följa omledningsskyltarna som säger att man ska gå över på andra sidan gatan.

ANNONS

En del undrar varför ni fäller så många träd under upprustningen. Vad är orsaken?

– Strandpromenaden är en historisk anläggning som vi har stor respekt för. Vi har tagit bort vissa träd men det är för att föryngra trädbeståndet. Björkarna som planterades på 40-talet börjar bli gamla och vi måste redan nu ersätta några av dem, så att vi en dag inte måste byta ut alla björkar på en gång, säger Henri Dehaim.

Totalt satsas 12–15 miljoner kronor på upprustningen som väntas pågå ända fram till slutet på 2019.

ANNONS