ANNONS

Efter förseningen – köerna ska byggas bort

Rondell tyresövägen
Cykeltunnel ska byggas och farthinder ska bort.
Framkomligheten på Tyresövägen ska förbättras. Ett arbete som skulle ha påbörjats i början av året kommer igång nu under hösten.
ANNONS

Anledningen till att arbetet med förbättrad framkomlighet på Tyresövägen skjutits upp är att den upphandling kommunen gjorde blev överklagad. Men nu står det klart att Peab kommer att sköta vägarbetet.

Inleds under september

– Det känns väldigt skönt att vi äntligen kan komma igång. Vi räknar med att arbetet kommer att kunna inledas inom en månad, berättar Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef på Tyresö kommun.

Det första som ska göras är att bygga en gång- och cykeltunnel under Tyresövägen. I samband med att det blir en cykeltunnel så kommer övergångsställena över Tyresövägen att försvinna, precis som farthindrena vid rondellen. Detta är tänkt att motverka de köer som lätt bildas längs Tyresövägen.

Två års väntan

Efter det ska man sätta igång med arbetet med rondellen.

– Vi ser att det är just detta som bromsar upp trafiken mest. Arbetet har redan försenats en hel del och för att inte Tyresöborna ska få vänta ytterligare två år på en effekt överhuvudtaget så siktar vi först på att få klart gång- och cykeltunneln, säger Sara Kopparberg.

I samband med vägarbetet kommer Vattenfall att börja gräva ner kraftledningar utmed Tyresövägen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.