Fler förseningar i tunnelbanan under februari

Mer förseningar på både röd och grön linje i februari.
Mer förseningar på både röd och grön linje i februari.
Tyckte du att tunnelbanan tog längre tid till jobbet i februari än i januari?
Det stämmer.
På både röd och grön linje var punktligheten sämre, visar färska siffror från SL.

Som Mitt i tidigare konstaterat är den röda tunnelbanelinjen struligare än det gröna. Men färska siffror från SL visar nu något annat. I alla fall när det gäller förseningar i februari.

– Den här gången är det tydligt. Skillnaden beror på totaltstoppet längs med gröna linjen i början av februari, säger Claes Keisu som är pressansvarig på trafikförvaltningen i Region Stockholm.

Grön linje mer försenad

Månadsrapporten som SL precis publicerat visar att både röd och grön linje var mer försenad i februari än i januari. Skillnaderna är inte enorma, men är ändå så pass stora att resenärerna fick stå längre på perrongen än vanligt.


Så försenade var t-banelinjerna

Siffrorna visar andelen avgångar i tid under hela dygnet på röda och gröna linjen i.

Källa: SL


På gröna linjen var förändringen större på grund av ett ställverksfel under torsdagen sjunde februari. Redan vid sex-tiden på torsdagsmorgonen flaggade SL för problemen och först vid lunch var felet åtgärdat. Bussarna i innerstan tvingades till omplacering för att täcka upp med totalt 50 ersättningsbussar.

Snökaos bakom strulet

Förutom teknikstrul inleddes februari dessutom av ett kraftigt snöoväder. Hela landet lamslogs av snön som föll och på flera håll utfärdades klass 1-varningar. Båd flyg- och tågavgångar ställdes in och många hushåll blev strömlösa.

– Vädret slog hårdast mot busstrafiken men självklart påverkades även tunnelbanetrafiken – och all trafik skulle jag gissa. Väder och vind har stor påverkan på punktligheten, säger Claes Keisu.