Fler förseningar längs gröna linjen i februari

Kaos vid Brommaplan
Det blev kaos vid Brommaplan i början av februari när gröna linjen stod still.
Tyckte du att tunnelbanan tog längre tid till jobbet i februari än i januari? Det stämmer. På både gröna och röda linjen var punktligheten sämre, visar färska siffror från SL.

– Den här gången är det tydligt, säger Claes Keisu, pressansvarig på trafikförvaltningen i Region Stockholm.

Att den röda tunnelbanelinjen är struligare än det gröna, har Mitt i tidigare rapporterat om. Men nu får även gröna linjen bassning. Färska siffror från SL visar att tunnelbanetågen sällan är i tid. Åtminstone i februari.

Månadsrapporten som SL precis publicerat visar att både röd och grön linje var mer försenad i februari än i januari.


Så försenade var t-banelinjerna

Siffrorna visar andelen avgångar i tid under hela dygnet på röda och gröna linjen i.

Källa: SL


På gröna linjen var förändringen större på grund av ett ställverksfel under torsdagen sjunde februari. Redan vid sex-tiden på torsdagsmorgonen flaggade SL för problemen och först vid lunch var felet åtgärdat. Bussarna i innerstan tvingades till omplacering för att täcka upp med totalt 50 ersättningsbussar.

Snökaos bakom strulet

Förutom teknikstrul inleddes februari dessutom av ett kraftigt snöoväder. Hela landet lamslogs av snön som föll och på flera håll utfärdades klass 1-varningar. Båd flyg- och tågavgångar ställdes in och många hushåll blev strömlösa.

– Vädret slog hårdast mot busstrafiken men självklart påverkades även tunnelbanetrafiken – och all trafik skulle jag gissa. Väder och vind har stor påverkan på punktligheten, säger Claes Keisu.