ANNONS

Forskargrupp efterlyser spindlar via Blocket

Kryper skrämmande spindlar runt hemma hos dig? Då kan du höra av dig till forskare vid Stockholms universitet.

– Vi är på jakt efter alla sorters spindlar, säger Per Carlbring, professor och projektledare.
ANNONS

Det är en forskargrupp vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet som jobbar med ett projekt vars syfte är att kunna hjälpa folk som lider av spindelfobi. Spindlarna kommer att användas på den grupp deltagare som har ingått i studien.

– Vi har testat två olika former av KBT, hälften av deltagarna har jobbat mot riktiga spindlar medan den andra hälften har stött på datorsimulerade spindlar. Nu behöver vi riktiga spindlar för att se resultatet av behandlingarna, säger Per Carlbring.

Då det är ont om spindlar så här års testar forskarna att annonsera efter spindlar på köp- och säljsajten Blocket. Spindlarna som främst eftersöks är vanliga svenska husspindlar mellan 15 till 25 millimeter stora. I annonsen står att läsa att arterna Eratigena eller Tegenaria är högst upp på önskelistan, medan arten Pholcidae inte kan användas i forskningen då få personer är rädda för just den sorten.

– Vi söker spindlar i hela Stockholmsområdet och har du en eller flera kommer någon av oss i teamet över och hämtar den, säger Per Carlbring.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.