ANNONS

Ny förskola i Älvsjö – men begränsat med platser

Så här kommer den nybyggda förskolan att se ut när den är klar.
Så här kommer den nybyggda förskolan att se ut när den är klar.
Förskolan Mineralen öppnar i Solberga i mars nästa år. Men då en annan förskola kommer flytta in i lokalerna kommer antalet platser vara begränsade.
– Fyra avdelningar kommer att flytta dit så det innebär ett tillskott på en avdelning, säger Göran Sjödin på Älvsjö stadsdelsförvaltning.
ANNONS

Den nya förskolan Mineralen håller just nu på att byggas intill Solbergaskolan. När den står färdig kommer det finnas fem avdelningar fördelade på två våningsplan.

– Förskolan är byggd för att klara max 90 barn. Men det förutsätter att det inte finns småbarn i grupperna så det kommer vara färre än så. De fem avdelningarna kommer variera mellan 14-18 barn per grupp, säger Göran Sjödin, verksamhetschef för barn och ungdom på Älvsjö stadsdelsförvaltning.

Men antalet lediga platser på Mineralen kommer att vara begränsade. Förskolan Skogsgläntan ska rivas, och kommer därför att flytta till de nybyggda lokalerna.

– Vi kommer starta upp ny verksamhet på Skogsgläntan under våren fram till november när den ska rivas. Då kommer även barnen där att flytta till nybyggda lokaler, säger Göran Sjödin.

Mineralen byggs men krav på bland annat materialval, ljusinsläpp och akustik efter en certifiering som kallas Miljöbyggnad silver.

Enligt Stockholms stad kommer Mineralens inne- och utemiljö vara en inspirerande och föränderlig miljö som ska bjuda in till lek och lärande.