ANNONS

Kumla förskola flyttar in i biblioteket

Genrebild.
Genrebild.
Trollbäckens bibliotek flyttas för att lämna plats till utbyggnad av Kumla förskola. Det beslutades av kommunstyrelsen i onsdags.

– Jag är nöjd med att vi äntligen kan gå vidare med förslaget, säger Ann-Christine Svensson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Tyresö.

ANNONS

Nu står det klart att Kumla förskola ska byggas ut.

Kommunen vill att familjer ska ha nära till förskolan och vill därför satsa på en utbyggnad av Kumla förskola med cirka 30 nya platser.

Totalt blir det drygt 75 platser och som mest fem avdelningar.

– Jag är nöjd med att vi äntligen kan gå vidare med förslaget. Det kommer att behövas fler förskoleplatser i Trollbäcken framöver och vi arbetar med att hitta lösningar för att öka kapaciteten, säger Ann-Christine Svensson.

Hon berättar att det troligtvis kommer anställas runt sex pedagoger, varav drygt hälften kommer vara förskollärare.

Biblioteket flyttar

För att lämna plats till utbyggnaden är det nu beslutat att Trollbäckens bibliotek flyttar den 16 juni. Först i oktober öppnar biblioteket upp i de tillfälliga lokalerna på Kumla allé 7-9.

Tanken är enligt Ann-Christine Svensson att biblioteket i framtiden ska inrymmas på Alléplan. Något beslut om exakt var finns inte i dagsläget.

– Biblioteksverksamheten flyttar till tillfälliga lokaler på Kumla Allé för att sedan inrymmas i ny byggnad tillsammans med en utbyggd vårdcentral.

ANNONS

Låntagare erbjuds pop-up bibliotek och under sommaren erbjuds förlängd lånetid.