ANNONS

Förskola i ur och skur för Estelle

Det blev Danderyd framför Solna. I veckan började prinsessan Estelle på förskola i Djursholm.

– Det finns så mycket att välja på, det är svårt för alla föräldrar, säger Birgitta Nenzén vid Solna stad.
ANNONS

Många Solnabor hade kanske hoppats att prinsessan Estelle skulle gå på en förskola i staden. Men valet föll på föräldra­kooperativet och ur- och skurförskolan Äventyret i Djursholm.

– Kronprinsessparet blev rekommenderade Äventyret av vänner och de tror mycket på ur- och skurpedagogiken, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Ur- och skurs profil är att barnen vistas mycket utomhus.

– Viktigast har varit att prinsessan Estelle ska få gå på en förskola där det finns möjlighet att vara utomhus så mycket som möjligt, säger Ulrika Näsholm.

Birgitta Nenzén, kommunikationschef vid barn- och utbildningsförvaltningen i Solna, säger att kronprinsessparet inte besökt någon av de kommunala verksamheterna.

– Det hade ju varit trevligt om de valt att gå hos oss. Vi har bra verksamheter, men å andra sidan är det ju fritt att välja. De väljer inte bort Solna, de väljer en verksamhet som inte finns i vår kommunala verksamhet. Jag tror att de har hört från andra att det är bra där. Det finns så mycket att välja på, det är svårt för alla föräldrar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.