ANNONS

Förskola och mötesplats planeras på Brevikshalvön

En förskola planeras på Brevikshalvön.
En förskola planeras på Brevikshalvön.
Brevikshalvön kan få en ny förskola och en ny mötesplats. Det är åtminstone något som nu utreds.
ANNONS

På måndag ska miljö- och samhällsbyggnadsutskottet ta upp frågan om en ny detaljplan för ett drygt 8000 kvadratmeter stort område som ligger nordost om Breviks skola, vid Nytorpsvägen, Rödhakevägen och Fasanvägen. Marken är kommunal och i dag finns där en parkering, en transformatorstation, gräsmatta och en grusyta med två fotbollsmål.

En förskola är på förslag. Fler förskoleplatser kommer att behövas i Östra Tyresö de närmare åren, bedömer kommunen, i takt med att fler bor där permanent. Det finns också behov av en mötesplats, anser kommuner som har diskuterat en samlingslokal i förskolan eller i närheten av den.

Bostäder på sikt

Kommunen ser också en annan möjlighet. Förslaget är att det ska ligga en så kallad etableringsyta där med till exempel byggbodar och parkering för dem som bygger ut kommunalt vatten och avlopp. För det behovet kommer att finnas, förutspår kommunen. Tanken är att ”etableringen i efterhand ska avvecklas för att på sikt utveckla bostäder”, står det i beslutsunderlaget.

Arbetet är i ett tidigt skede och det finns många frågor kvar att besvara. Finns det tillräckligt med gårdsyta för förskolan? Hur ska byggbodar och parkering placeras? Var ska samlingslokalen ligga? Det är några av dem.

Samråd nästa år

Stadsbyggnadsförvaltningen ska ta fram ett nytt detaljplaneförslag, enligt förslag till beslut och även ges i uppdrag att skicka ut det på samråd.

Första chansen att tycka till om planerna är under samrådet som väntas bli av under andra kvartalet 2019, enligt den preliminära tidsplanen. Tidigast i början av 2020 bedömer kommunen att planen kan vinna laga kraft, enligt samma grova tidsplan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.