Förskolans dag firades på Medis

Hundratals barn sjöng för full hals på Medborgarhusets trappa när Förskolans dag firades för nionde året.

– Det här är ett sätt att visa att det bor barn även i innerstan, säger Agneta Forsberg, utvecklingschef på förskoleavdelningen.

Den 19 maj firas Förskolans dag runt om i hela landet och så även på Söder.

På torsdagen var alla som ska börja förskoleklass till hösten inbjudna att delta i en körkonsert på medborgarhusets trappa.

– De får en inbjudan med ett sånghäfte som de kan öva in redan i februari. I år har de även gjort egna hattar, säger Agneta Forsberg, utvecklingschef på förskoleavdelningen.

Flera hundra barn var med och sjöng och det verkade vara uppskattat av både de sjungande barnen och av föräldrar och bekanta som var i publiken.

– En förälder sa att det var lite som studenten. Så det är en del som står där lite tårögda, säger Agneta Forsberg.

Sångerna ackompanjerades med en hel del inövade rörelser och festligheterna avslutades med en stor raket – en lek där alla tillsammans klappar snabbare och snabbare.

Förskolans dag är dels ett sätt att fira in en ny sommar på, men firandet på Medis görs också för att synliggöra innerstans förskolor.

– Vi håller ofta till på ställen där man inte ser oss så mycket, inte som i förorten där det är stora gårdar utomhus. Det här är ett sätt att visa att det bor barn även i innerstan, säger Agneta.

Nästa år är det tioårsjubileum.

– Då ska det bli något lite extra, kanske med en glassbil eller något liknande.