ANNONS

Förskolebarn tände 1500 ljuslyktor i Kungsängen och Bro

Mysstämningen var påtaglig på torget.
Mysstämningen var påtaglig på torget.
På onsdagkvällen firades barnkonventionsdagen i både Kungsängen och Bro med en storslagen ljusmanifestation. Barnen på kommunens förskolor hade fått dekorera egna ljuslyktor som tändes lagom till mörkrets intåg – hela 1 500 lyktor spred ljus i novembermörkret, skriver kommunen på sin hemsida.
ANNONS

Från den 1 januari nästa år så är barnkonventionen lag i Sverige. Onsdagens ljusmanifestation var också ett tillfälle att uppmärksamma detta, så även att FN:s barnkonvention funnits i 30 år.

Sköldpaddan och kaninen på Kungsängens nya torg fick lysande sällskap. Foto: Upplands-Bro kommun

I ljuset från barnens lyktor höll utbildningsnämndens ordförande Kaj Bergenhill (M) tal i Bro centrum. Han fokuserade i sitt tal på barns rättigheter i samhället, och i hemmet. Barnen fick även beröm för sina lyktor från politikern.

Utbildningsnämndens ordförande Kaj Bergenhill (M). Foto: Upplands-Bro kommun

– Barnen är ju det viktigaste som vi har. De bygger framtiden. Politiker, förskola, skola och föräldrar har ett stort ansvar att ge barnen likvärdiga förutsättningar för att kunna lyckas i sina liv, sa Kaj Bergenhill.

Men det var inte bara politiker som talade – det blev även sång från barnen, samt finstämd allsång där alla närvarande fick sjunga ut tillsammans.

Foto: Upplands-Bro kommun

 

ANNONS

Var du på plats? Hur mysigt blev det?