Förskolebarnen får tillgång till 1 500 ljudsatta bilderböcker

Ugglo, Sollentuna
Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden, och ugglan som är symbolen för Ugglo.
Sollentuna kommun har tecknat ett avtal med streamingtjänsten Ugglo som innebär att alla förskolor får tillgång till över 1 500 ljudsatta bilderböcker.

– Sollentunas skolresa börjar med förskolan. Vi har varit drivande i den digitala skolutvecklingen i Sverige det senaste decenniet så samarbetet med Ugglo är ett naturligt steg för oss. Läsning har stor betydelse för barnens språkutveckling och nu kommer alla våra förskolebarn ha tillgång till kvalitativ läsning, säger Soley Aksöz Lithborn (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Digitalt bibliotek av ljudbilderböcker

Högläsning lyfts in som en viktig del i den nya reviderade läroplanen för förskolan som träder i kraft 1 juli 2019. Bland annat därför har Sollentuna kommun tecknat ett avtal med streamingtjänsten Ugglo. Avtalet gör att alla förskolor i kommunen får tillgång till ljudsatta bilderböcker.
Ugglo är ett digitalt bibliotek av ljudbilderböcker som lärare, pedagoger och barn tar del av genom läsplattor.

– Samarbetet kommer också innebära att pedagogerna får en ökad kompetens kring hur de kan arbeta med böcker och språk på många olika sätt, säger Ingmari Brockland, skolchef för förskolan i Sollentuna.