Förskolekocken dubbelt nominerad till pris

Förskolekock Emil Spanos
Emil Spanos tar gärna tillfället i akt att grilla åt förskoleeleverna.
Emil Spanos - Norrboda förskolas egen stjärnkock - har nominerats i två kategorier i White Guide junior.
- Det har blivit lite uppståndelse, säger han.

Sedan 2009 har Emil Spanos serverat vällagad, och ibland oortodox, restaurangmat till förskolebarnen på Norrboda förskola i Brunna. Passionen för maten har många gånger lett till sena kvällar och tidiga morgnar. Och nu har han fått bekräftelse för sitt engagemang.På torsdagen den 1 juni fick han veta att han nominerats till Årets förskolekock i White Guide junior och dagen efter att han också nominerats i kategorin Årets förskolekök.

– Det känns jättebra jag är jätteglad. Jag grät glädjetårar när jag läste när jag gick vidare, säger han.Han har firat både på jobbet och hemma. White Guide junior är en tävling där de som jobbar med offentliga måltider för barn kan bli nominerade i 13 olika kategorier. Syftet med priset är att lyfta fram offentlig mat och inspirera till en bra kvalitet.

– Jag fick en stor blombukett av min fru och hon fixade skagenröra för att fira. Och idag bjöd jag på massa tårta idag till hela personalen.

Emil Spanos har också en stor följarskara på sitt Instagramkonto @forskolekocken och även där har han fått många gratulationer.