ANNONS

Silver och brons för förskolekocken

Emil Spanos hamnade i topp tre i White guide junior
Emil Spanos känner sig hedrad över den höga placeringen i White guide junior.
Förskolekocken Emil Spanos på Norrboda förskola tog sig inte hela vägen fram i prisutdelningen i White guide junior. Men han landade i topp tre och är mycket glad över det.
– Jag är jättenöjd, säger han.
ANNONS

I våras berättade Mitt i Upplands-Bro att Emil Spanos, kock på Norrboda förskola i Brunna, blivit nominerad i White guide junior som lyfter fram positiva matförebilder inom skolköken.

På tisdagen ägde prisutdelningen rum i Göteborg och Emil Spanos hamnade på pallplats i båda de kategorier han varit nominerad i. I kategorin Årets förskolekock kom han tvåa och i Årets förskolekök trea.

– De räknade först upp alla tio nominerade på storbildsskärmen och sedan tog de bort sju. Det var riktigt nervöst när jag insåg att jag kommit i topp tre. Jag är übernöjd, säger Emil Spanos.

I motiveringen till Emils placering kan man bland annat läsa att han serverar en frukost värdig ett hotell och att det går att ta på den positiva energin i köket.

– Det är väldigt fina ord, det är nästan så att man blir lite gråtfärdig. Jag tycker bara att barnen ska äta bra mat, de är värda det helt enkelt, säger Emil.

ANNONS

Andra och tredje plats gav inga priser eller medaljer, men Emil Spanos tror och hoppas att den här typen av utmärkelse ska påverka i ett större perspektiv.

Förskolekock Emil Spanos

Grillat är uppskattat bland barnen. Foto: privat

– Priset påverkar inte mitt dagliga arbete utan jag känner att det jag gör genom att minska på matsvinnet och tänka på en hållbar utveckling kanske sprider sig i kommunen och till grannkommuner. Man behöver inte köra cook and chill för det är inte billigare i längden, säger Emil Spanos som tillägger att han är tacksam för att kommunen gett honom möjlighet att arbeta på det sätt han gör.

Han är också glad över att dagen i Göteborg gav möjlighet att ta del av föreläsningar och träffa kollegor från hela landet.

Läs mer om Emils arbetssätt i Mitt i:s reportage från 2016:

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.