ANNONS

Förskolelokaler stängs – alla barn tvingas flytta

Bollen, Råsunda, Solna
Visionsbild över hur kvarteret ska se ut när bostäderna har byggts, vy mot Bollen från Vintervägen.
Barnen på Stråkets förskola tvingas lämna nuvarande lokaler. Anledningen är att Signalisten ska bygga bostäder i kvarteret i Råsunda där förskolan har sina lokaler.
ANNONS

Inom kort går flyttlasset för de drygt 50 barnen på den kommunala Stråkets förskola i Råsunda. Hela verksamheten flyttas ett par hundra meter bort till Råsundagårdens förskola.

Bakgrunden är att det kommunala bostadsbolaget Signalisten efter en lång strid hösten 2019 fick grönt ljus för att bygga bostäder inom kvarteret Bollen i Råsunda, där bland annat Stråkets förskola har sin verksamhet med tre avdelningar.

Bygget startar nästa år och redan i år kommer det att påbörjas undersökningar och miljöinventeringar. Stråkets förskola kommer därför att flytta över alla barn och personal till Råsundagårdens förskola, som redan i dag ingår i samma enhet. Föräldrarna har informerats om flyttplanerna den här veckan.

Övervåning förbereds

För att klara av att ta emot fler barn på Råsundagårdens förskola pågår nu en anpassning av övervåningen, och den väntas stå färdig till sommaren. Flytten ska genomföras 1 augusti, enligt ett förslag som barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram. Flytten klubbades av politikerna i barn- och förskolenämnden den 18 februari.

Hundratals bostäder

Det är bland annat 240 nya hyreslägenheter som ska byggas i kvarteret. Detaljplanen som har antagits innebär att låghusen där förskolan Stråket och Råsunda vårdcentral har verksamhet rivs och ersätts med nya bostadshus på upp till sex våningar.

Huset mot Solna torg med seniorlägenheter och Montessoriförskolan Bollen bevaras dock.

Karin Johnestedt jobbar på Bollens förskola i Solna. Nominerad till Min lokala hjälte

Karin Johnestedt, förskolechef på Montessoriförskolan Bollen, meddelar att deras verksamhet blir kvar fram till byggstart och att det förmodligen blir evakuering under byggtiden. Arkivfoto Mitt i

Montessoriförskolan Bollens förskolechef Karin Johnestedt säger till Mitt i att de kommer att ha kvar sin verksamhet fram tills byggnationen påbörjas, och att förskolan sedan kommer att evakueras under en tid, men sedan flytta tillbaka.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.