ANNONS

Nu får förskolepersonalen gratis arbetskläder

Eva Ullberg (S): Nu ska all förskolepersonal få arbetskläder.
Eva Ullberg (S): Nu ska all förskolepersonal få arbetskläder.
I budgeten för 2018 beslutas att kommunens förskolepersonal ska ha rätt till arbetskläder. Uppdraget finansieras med hjälp av höjningen av skolpengen.
– Det är viktigt med sjyssta arbetsvillkor, och så är det en jämställdhetsfråga, säger Eva Ullberg (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
ANNONS

Under nästa år kommer alla anställda på kommunens förskolor få arbetskläder – det har koalitionen gett som uppdrag i det nya årets budget. Redan tidigare har hemtjänstens och äldreomsorgens personal obligatoriska arbetskläder, och nu ska alltså också förskolans personal, som ofta arbetar utomhus, få samma förmån.

– Är man anställd inom kommunen ska man ha arbetskläder när det behövs, säger Eva Ullberg (S), barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Enligt Eva Ullberg kommer beslutet delvis för att säkra kommunens ställning som en attraktiv arbetsgivare, men också som en insats för jämställdheten.

– Det är vanligare med obligatoriska arbetskläder i mansdominerade yrken än i kvinnodominerade yrken, säger Eva Ullberg (S).

Uppdraget ska betalas inom ramen för höjningen av barnpengen, som höjs med 4,5 procent. Men exakt hur mycket de nya arbetskläderna kostar är inte utrett. Eftersom en del av kommunens förskolor redan har arbetskläder förväntas det inte kosta någon större summa att förse resterande förskolor med kläder.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.