ANNONS

Förskolor i Haninge öppnar uteavdelningar

Haninge kommun har beslutat att låta uteavdelningar öppna på förskolor i tre områden.
Haninge kommun har beslutat att låta uteavdelningar öppna på förskolor i tre områden.
Förskolor i Haga/Gudö, Västerhaninge Norra och i Haninges skärgård öppnar egna uteverksamheter, som kommer påminna om "i ur och skur"-verksamheterna. Det står klart efter att nämnden fattat beslut.
ANNONS

Haninges grund- och förskolenämnd har beslutat att låta förskolor i områdena Haga/Gudö, Västerhaninge Norra samt i skärgården, främst Dalarö, öppna egna avdelningar med utomhusverksamhet från april 2018. I praktiken kommer avdelningarna påminna om Friluftsfrämjandets ”i ur- och skur”-förskolor, som också finns i Haninge.

De lokala förskolecheferna har sedan en tid ansökt om att öppna verksamheterna, och nu anses de uppfylla kraven på närheten till naturområden och möjlighet till innevistelse eller skydd vid extremväder.

Sedan tidigare bedrivs fristående ”I ur och skur”-förskolor eller uteverksamheter i bland annat Vendelsö och i Vega.

Kommunen vill även att äldre förskolebarn, i 4-5-årsåldern, ska få gå i ”ute-förskola”, och i januari 2018 ska intresset pejlas av hos äldre barns vårdnadshavare.

Som Mitt i berättat förut har det politiska styret även beslutat att införa en mobil förskolebuss i Vega, även den verksamheten blir en uteavdelning. Inflyttningen är snabbare än planerat till Vega och kommundelen har stort brist på förskoleplatser i dag.

ANNONS

ANNONS