ANNONS

Två nya förskolor öppnas i Ursvik

Flera nya förskolor är aktuella i Haninge.
Den blivande Kvarnkullens förskola ska rymma 120 barn.
Två nya förskolor är på gång i Ursvik. En står klar redan till våren och på måndag väntas kommunstyrelsen klubba igenom starten för den andra.
ANNONS

Till våren slår Forskarens förskola i Ursvik upp portarna i mindre skala. Här ska drygt 150 barn få plats när allt är klart.

– Lokalerna är klara efter nyår och en del av gården ska stå klar under tidig vår. Vi tänker då starta en bas med cirka 30-35 platser, säger Berit Jacobsson-Landberg, förskolechef.

Resten av gården ska byggas klart under sommaren och till hösten flyttar de pedagoger och 150 barn som i dag går på förskola i lokaler i Kymlingeskolan, hit.

– Vi flyttade in i skolan 2014, med tanken att vi skulle flytta in i Forskarens förskola när den stod klar, skolan behöver då lokalerna till annat. De äldsta barnen som sedan kanske kommer att gå i skola här kommer dock att erbjudas att få gå kvar i lokalerna i skolan om de vill, säger Berit Jacobsson-Landberg.

Kullens förskola är tänkt att ligga intill Kvarnkullen (vänstra krysset) och Forskarens förskola (högra krysset) öppnar till våren.

På måndag förväntas kommunstyrelsen dessutom fatta genomförandebeslut om ytterligare en förskola i Ursvik, kallad Kvarnkullens förskola. Förskolan som ska ligga strax intill kvarnkullen ska rymma 120 barn och ha det blivande grönområdet, med den gamla kvarnen som närmst park.

ANNONS

Detaljplanen för förskolan är godkänd och efter kommunstyrelsen beslut behövs ett bygglov innan spaden kan sättas i marken. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.