ANNONS

Förskolor till semi i Arlas mattävling

Karlbergs förskolor i Birkastan har nått semifinal i tävlingen Arlas guldko. Här får barnen vara med och planera maten och kockarna i köket jobbar ekologiskt.
ANNONS

– Vi är så glada och känner oss så hedrade att ha kommit så långt, säger förskolechefen Lena Kullberg-Boman.

Det är andra året som Karlbergs förskolor, med förskolan Norrbacken, Sagolandet, Tempeltrappan och Gjutaren, är med och tävlar i kategorin bästa matglädjeförskola.

De nominerade sig själva och Lena Kullberg-Boman tror att det är flera saker som tilltalar juryn så här långt.

– Vi har ett ganska stort kök med tre fantastiska utbildade kockar. Det gör att vi har bra mat och är ekologiskt medvetna. Och vi har en ny rutin, att barnen är med i vårt köksmöte. Då får de berätta vilken mat de gillar och vad de tänker om till exempel sallad. De får också vara med och påverka matsedeln under en önskevecka.

Det visade sig lite överraskande att barnen hellre äter kokta grönsaker än råa. Och att de gillar blandade sallader även om det finns sådant i den som de inte tyckte om, eftersom det bara är att peta bort.

Bland de 50 semifinalisterna i fem kategorier är hela fyra från Norrmalm. Ica Supermarket Vanadis har gått vidare i kategorin bästa matglädjebutik. När det gäller bästa snabbmål är både Norrmalm och innerstan välrepresenterad. Streetfoodhallen K 25 och texmexkedjan Zócalo har också nått semifinal, liksom Bun Bun Truck och El Taco Truck.

Tävlingen avgörs i april.

Vi har en ny rutin, att barnen är med i vårt köksmöte.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.