ANNONS

Trafikförslag: Ny färdväg för pendlare

Färjan från Jungfrusund till Slagsta ska ge bättre förutsättningar för pendlare.
Färjan från Jungfrusund till Slagsta ska ge bättre förutsättningar för pendlare.
Nu är förslagen till trafikförändringar till 2018 ut på remiss, ett av förslagen innebär att ge södra Stockholms pendlare en ny alternativ färdväg.
ANNONS

Flera förslag på trafikförändring från trafikförvaltningen är nu ute på remiss. Ett av förslagen som övervägs är att förlänga både linje 303 och 342 med färjan över till Slagsta för att sedan ha slutdestination Fittja c. Förlängningen skulle innebära en alternativ resrutt för pendlare till och södra Stockholm till Västerort. Genom att bussen tar färjan över Jungfrusund så slipper pendlarna ta sig genom Stockholm och även byten.

Ett sådant förslag skulle innebära att färjelägret behöver byggas om och att en bussdepå måste byggas på Botkyrkasidan.

Linje 151 kan dras in medan 172 utökas

Linje 151 mellan Norsborg och Fridhemsplan föreslås dras in på högsommaren eftersom det kommer finnas parallellgående trafik med tunnelbanan. Samtidigt så finns förslag på att utöka trafiken på linje 172 mellan Norsborg och Skarpnäck. Bland annat att avgångarna ska gå varje kvart eller tjugo minuter i stället för varje halvtimme, under några timmar på helgen. Dels att linjen får nattavgångar en gång i timmen när det finns verksamhet vid minst fyra stora arbetsplatser.

Om trafikförändringarna klubbas igenom gäller det inför tidtabellsskiftet i december 2017.

Läs fler Botkyrka och Salemnyheter: 

Här kommer våren flygande