ANNONS

Om Ekedalsskolan: ”Vi är inga bakåtsträvare”

Ekedalsskolan.
Ekedalsskolan.
Alliansens förslag om att lägga ner Ekedalsskolan möter kritik från politiskt håll.
– Det är ett stort och viktigt beslut som kommer att påverka många barn och föräldrar i Gustavsberg, säger Hanna Thorell, språkrör för Miljöpartiet i Värmdö.
ANNONS

– Det är naturligtvis en problematisk situation. Miljöpartiet är positiva till en ny och modern skola med en lärmiljö som är väl anpassad till dagens behov. Samtidigt är Ekedalsskolan en mycket uppskattad skola som ligger centralt, menar Filip Joelsson, språkrör för Miljöpartiet i Värmdö.

Ekedals skola, Gustavsberg. Fotograf: Oliver Lindkvist.

”Ett stort och viktigt beslut”

Under onsdagen meddelade Alliansen sina planer för Ekedalsskolan. De föreslår att skolan läggs ner istället för att renoveras och att en ny, modern skola, byggs på den så kallade skoltomten i Charlottendal. Åsikter kom snabbt från Värmdöbor.

Att den enda mellanstadieskolan i hela Gustavsberg skulle ligga i Charlottendal är rena rama vansinnet” och Vi är inga bakåtsträvare. Varför inte blanda gammalt och nytt?är några av alla kommentarer i sociala medier.

”Vi är inga bakåtsträvare. Varför inte blanda gammalt och nytt?”

LÄS OCKSÅ: Ekedalsskolan kan läggas ner

Det förslag som Alliansen nu förespråkar har inte tagits upp i den medborgardialog som Värmdö kommun har genomfört. Det samt att förslaget inte heller har delgetts oppositionen eller Värmdös invånare förrän nu, menar Miljöpartiet är dåligt.
– Det är ett stort och viktigt beslut som kommer att påverka många barn och föräldrar i Gustavsberg både i närtid och på lång sikt, säger Hanna Thorell, språkrör för Miljöpartiet.

Förslaget att lägga ned Ekedalsskolan kommer att tas upp i kommande kommunstyrelsemöte den 17 maj.

ANNONS