ANNONS

Förslag på nya förskolelokaler i Mariehäll

Stadsdelsförvaltningen föreslår två förskolelokaler som byggs som flyglar mot den före detta Mariehällskyrkan i Mariehäll.
Stadsdelsförvaltningen föreslår två förskolelokaler som byggs som flyglar mot den före detta Mariehällskyrkan i Mariehäll.
Två nya förskolelokaler kan byggas på Solbergsvägen nära Mariehällskyrkan. Det framgår av ett förslag som kommer upp i Bromma stadsdelsnämnd på torsdag.
ANNONS

Det här ska bidra till att minska bristen på förskoleplatser i Mariehäll. Under de senaste åren har 29 förskoleavdelningar öppnat här. Ändå räcker platserna inte till.

Sedan tidigare planeras för en förskola med tre avdelningar i den k-märkta före detta Mariehällskyrkan. Fastighetsägaren bygger om lokaler där till en förskola som eventuellt öppnar i början av nästa år.

Förslaget som tas upp i Bromma stadsdelsnämnd går ut på att dagens förskolepaviljong mot Bällstavägen tas bort. Den byggnaden anses blockera sikten mot Mariehällstorget på ett negativt sätt. I stället föreslår stadsdelsförvaltningen att två permanenta förskolebyggnader med 8–10 avdelningar placeras i flyglar mot Mariehällskyrkan.

I övrigt planerar stadsdelsförvaltningen för fem permanenta nya förskolor i Mariehäll. De är alla kopplade till olika bostadsprojekt i området.

Vid mötet på torsdag ska stadsdelsnämnden även besluta om bygget av en ny förskola på Vinjegatan i Blackeberg. Även i denna stadsdel finns ett skriande behov av förskoleplatser.

På denna tomt har det tidigare legat en förskola. Fastighetsägaren Sisab tvingades riva den därför att lokalerna dömdes ut av miljöskäl. Stadsdelsförvaltningen föreslår att det byggs en förskola med åtta avdelningar på tomten och att en del omkringliggande mark tas i bruk för att ge plats för en större gård än tidigare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.