Förslaget: 300 nya bostäder i Gasverksområdet

Visionsbild från Bobergsgatan och Terminalgatan.
Visionsbild från Bobergsgatan och Terminalgatan.
Cirka 300 lägenheter planeras i östra delarna av Gasverksområdet. I förslaget finns bland annat ett 15-våningshus med mängder av lägenheter. I dag, torsdag, hålls samrådsmöte om förslaget.

Förslaget handlar om runt 300 lägenheter, 25 av dem i redan befintliga byggnader, och ett våningshus på 15 våningar – som föreslås bli verklighet i Norra Djurgårdsstaden.

Enligt förslaget ska de åtta redan befintliga byggnaderna och spaltgasverket finnas kvar – men husen ska göras om för att ge plats till bostäder, kontor och centrum. I vissa av husen planeras omkring 25 lägenheter i de övre våningsplanen, något Stockholm Direkt var först att rapportera om.

Dessutom planeras torg och park i området längs berget.

Visionsbild av hur torget kan komma att se ut i Gasverket.

Torget i Gasverket. Visionsbild: Tham Videgård Arkitekter

Samrådsmöte hålls på torsdagen

Förslaget är just nu ute på samråd.

I dag, den 22 augusti, hålls samrådsmöte om förslaget mellan klockan 17.00-19.00 i Hus 14, Tengelslingan i Gasverksområdet.

Du som är medborgare kan tycka till om förslaget fram till den 3 september i bygg- och plantjänsten. Där kan du också ta del av alla handlingar.

Planförslaget kommer visas upp mellan 11 juni–3 september i Tekniska Nämndhusets lokal på Fleminggatan 4 på Kungsholmen.

Visionsbild från Kolkajen.

Södra Gränden.Så här kan det se ut från Gasverksvägen, enligt visionen.

Visionsbilder: Tham Videgård Arkitekter