ANNONS

Förslaget: En frågetävling för kommunens tredjeklassare

Förslag om en tävling i frågesport mellan Vallentunas tredjeklassare.
Tredjeklassarna i Vallentuna kan komma tävla mot varandra i kunskap om kommunen.
Vallentunas tredjeklassare kan i framtiden ställas mot varandra i en frågetävling. Kulturnämndens ordförande Helena Klange (KD) har kommit med förslaget Bästa trean.
ANNONS

Under nästa år så kommer det vara ett fokus på aktiviteter för barn, menar Helena Klange (KD). Hon har därför själv kommit med förslaget Bästa trean.

– Det här är ett förslag som skulle kunna innebära en till aktivitet för barn och lyfta kulturfrågor. Aktiviteter som gör det är oftast riktade mot vuxna, säger hon.

Hur ser förslaget ut konkret?

– Vi vet faktiskt inte än. Det är upp till tjänstemännen i förvaltningen att avgöra exakt vad det blir. Men förslaget skulle kunna resultera i en lokal frågetävling med frågor om kulturen i kommunen. Lite som Vi i femman, men för tredjeklassare, säger hon.

Varför en frågesport om just Vallentuna?

– Det är för att vår uppgift på kulturnämnden är att sprida den lokala kulturen och kulturmiljön.

Skolorna måste tycka om idén

Om förslaget går genom kulturnämnden kommer sedan kulturförvaltningen undersöka om, och i så fall hur, förslaget kan bli av.

– Det ska finnas plats i skolornas arbete för det. Skolorna ska också tycka att det är en bra idé, säger Helena Klange.

Vet du om skolorna tycker att det är en bra idé?

– Nej, det vet jag inte än. Det blir upp till tjänstemännen i förvaltningen att undersöka skolornas intresse och hur förslaget skulle kunna fungera i praktiken.