ANNONS

Förslaget: Ny grundskola byggs i Mälarhöjden

skola
Norr om anrika Slättens gård kan grundskolan komma att byggas.
Mälarhöjden och Bredäng ska enligt planerna knytas samman med 1 100 lägenheter.
Nu föreslås även en ny grundskola nära Slättens gård i Mälarhöjden.
Skolan ska kunna ta emot 900 elever.
ANNONS

Det är norr om Slättens gård vid Slättgårdsvägen i Mälarhöjden som den nya grundskolan har ritats in. Tanken är att skolan ska hysa 900 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Om planerna går i lås måste förskolan Slättgården, som ligger där i dag, stryka på foten. Tanken är att verksamheten då ska flyttas till någon annan närliggande förskola i Mälarhöjden eller Fruängen.

Enligt stadsbyggnadskontoret kommer skolan att byggas nära Slättgårdsvägen för att få mer mark över till skolgården. Staden lovar att ta så lite som möjligt av den kuperade sluttningen bakom den tänkta skolan, där det växer både ek och tall.  Staden talar även om att göra Slättgårdsvägen tryggare för skolelever, bland annat med ett trafiksäkert övergångsställe. Något som förskoleföräldrar strävat efter i åratal.

Den nya skolan ska få en rundad form och en röd färg, som anknyter till Slättens gård.

Detaljplaneförslaget, där skolan ingår  innehåller sammanlagt 1 100 bostäder i området kring Bredängs trafikplats, Syftet är att gjuta liv i det ödsliga området vid E4:an och skapa ett levande bostadsområde som som knyter samman Bredäng, Mälarhöjden och Västertorp. Bostadsområdet har redan fått namnet Mälaräng.

Just nu pågår samråd om planerna. Fram den 17 oktober kan allmänheten och myndigheter tycka till om detaljplaneförslaget. Planen visas på Tekniska nämndhuset på Kungsholmen och på Portholmsgången 1 i Skärholmen. Den 4 oktober hålls ett öppet hus på nämnda adress  i Skärholmen mellan klockan 16 och 19.30.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.