ANNONS

Förslaget: ”Skapa ett kulturhus i Älvsjö”

Lotta Rosenström förslår att det skapas ett kulturhus i Älvsjö
Lotta Rosenström saknar kultur i Älvsjö.
Älvsjö behöver mer kultur för att bli ett mer levande och tryggt område enligt Solbergabon Lotta Rosenström. Hon har därför skrivit ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden, som sammanträder den 20 december.
– Det har hänt saker i Älvsjö på senaste och det är många som är rädda och tycker det är oroligt. Det behövs mer folk i rörelse, säger hon.
ANNONS

Solbergabon Lotta Rosenström vill se mer kultur i Älvsjö. Hon har därför lämnat in ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden där hon förklarar varför hon tycker det är viktigt.

– Jag kände att jag behövde ta ett initiativ här. Jag blev inspirerad av kulturhuset i Östberga som även det var ett medborgarförslag. Där är ett utmärkt exempel på när det verkligen fungerar.

Lotta Rosenström tycker att det är märkligt att någon sådan plats inte finns i Älvsjö. Hon säger att Stockholms stad har framfört att det är viktigt att ge utrymme till platser för kultur när stadsdelen växer.

– Det behövs för människor i alla åldrar. Det är viktigt med en plats i Älvsjö där folk kan mötas och ha det trevligt på.

Ett kulturhus skulle enligt Lotta Rosenström även tjäna ett annat gott syfte: ökad trygghet.

– Det har hänt saker i Älvsjö på senaste och det är många som är rädda och tycker det är oroligt. Det behövs mer folk i rörelse.

– Det finns inget roligt här på kvällarna förutom att kanske gå ut och äta. Det är viktigt att man har något trevligt ställe att mötas och jag tycker det är viktigt att man satsar på kulturen. Politikerna måste lyssna på de här behoven.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.