ANNONS

Förslaget: Trygghetscentret flyttar in – på barnboksavdelningen

Väktare, trygghetspersonal och barnböcker sida vid sida – en möjlig lösning när trygghetscentret flyttar in i Brohuset.
Väktare, trygghetspersonal och barnböcker sida vid sida – en möjlig lösning när trygghetscentret flyttar in i Brohuset.
Upplands-Bro arbetar för fullt med att öppna ett trygghetscenter i Bro centrum. Nu står det klart att så kommer ske i Brohuset. Var i huset satsningen kommer att inhysas förhandlas just nu. Ett av de hetaste förslagen ska enligt uppgifter till Mitt i vara bibliotekets barnavdelning.
ANNONS

Det var under våren som det blev känt att Upplands-Bro har för avsikt att samla all personal som på ett eller annat sätt arbetar trygghetsskapande till ett gemensamt trygghetscenter.

Redan innan semestertiderna sa man att Bro Centrum kommer vara platsen för satsningen. I augusti letades det med ljus och lykta fortfarande efter en ändamålsenlig lokal. Nu framgår mer av hur planerna ser ut.

Brohuset i Bro centrum kommer att inhysa kommunens nya trygghetscenter – men exakt var i huset det blir förhandlas just nu. Foto: Mitt i

Av en verksamhetsrapport som fanns kommunstyrelsens ledamöter tillhanda vid senaste mötet i oktober står det skrivet: ”Arbetet med att etablera ett trygghetscenter i Bro pågår. Etablering ska ske i Brohuset med invigning innan årskskiftet.”

Uppgifter till Mitt i gör gällande att trygghetscentret flyttar in på barnboksavdelningen i bibliotekets lokaler.

Så har politiken arbetat för att göra kommunen tryggare

Kommunens strategi- och förnyelsechef Karl Öhlander bekräftar dessa uppgifter – delvis.

ANNONS

– Det finns ett förslag nu där man ritat in det. Men det är ingenting som är helt klart. Jag vill inte föregå den MBL-förhandling som pågår, säger Karl Öhlander på måndagskvällen.

Därutöver är han fåordig, men understryker att oavsett vilken lösning man i slutändan kommer fram till så kommer ingenting av utbudet i biblioteket att försvinna, bara förflyttas inom Brohuset.