ANNONS

Så försöker bluffhantverkarna lura Pauls 91-åriga mamma

Paul har sagt åt sin 91-åriga mamma att hon inte ska öppna för bluffmakarna.
Paul har sagt åt sin 91-åriga mamma att hon inte ska öppna för bluffmakarna.
I södra Stockholm har den senaste tiden kriminella hantverkare lurat äldre på pengar. Men de härjar även i väst. Pauls 91-åriga mamma i Nockeby har fått besök av hantverkare som velat "laga taket" – men taket är det inget fel på.
ANNONS

Tidigare i veckan gick polisen i Globen ut på sin Facebook-sida och varnade för bluffhantverkare som riktat in sig på äldre.

Men de verkar inte hålla sig till södra Stockholm.

Paul från Bromma hörde av sig till Mitt i och berättade att hans 91-åriga mamma i Nockeby under lång tid fått besök av skumma hantverkare.

Allra senast i måndags.

– De knackar på och säger att taket behöver repareras. När man tackar nej börjar de argumentera, ”Har du sett baksidan?” och så vidare. De är påstridiga, och tar inte ett nej, säger han.

Men de har däremot inte varit uppe på taket.

– Nej, det har jag inte märkt. Då skulle jag bli helt vansinnig, säger Paul.

Välkänt fenomen för polisen

Matti Rönnqvist, kommunpolis i Bromma, känner igen beskrivningen.

ANNONS

– Det har varit ett problem under i alla fall tio år, och går lite i vågor. Jag har även hört om fall där man först går in och förstör, säger han.

Den som blir utsatt ska anmäla – och hålla dörren stängd.

– Känner man på sig att det här är ingen jag väntar på eller känner igen, och de kanske kört upp med en lastbil, öppna inte. Man ska aldrig köpa såna tjänster, för det blir aldrig bra, säger Matti Rönnqvist.