ANNONS

De försöker få Täbyungdomar på gröna tankar

Amanda, Eira och Jonna under sin workshop om vattenkonsumtion.
Amanda, Eira och Jonna under sin workshop om vattenkonsumtion.
Molly, Tua och Pauline med sin workshop "De små liven" om insekters betydelse.
Molly, Tua och Pauline med sin workshop "De små liven" om insekters betydelse.
På Åva Gymnasium har det varit miljö i fokus. Under Hållbarhetsveckan fick eleverna lära sig allt om hur man sköter om sin planet.
– Deras insikt är en förutsättning för att lyckas ändra beteenden och livsstil, säger Kerstin Olsson från Naturskyddsföreningen.
ANNONS

För fjärde året i rad anordnades Hållbarhetsveckan på Åva Gymnasium. En av punkterna var Hållbarhetsdagen som i förra veckan anordnades av Täby Naturskyddsförenings klimatgrupp tillsammans med Röda korsets folkhögskola.

– Huvudsyftet med projektet är att skapa vilja hos Täbys ungdomar att engagera sig i klimat- och miljöfrågor. Våra ungdomars insikt är en förutsättning för att lyckas ändra beteenden och livsstil vilket i sig är en förutsättning för att vi ska lyckas rädda vår värld, säger Kerstin Olsson på Naturskyddsföreningen.

”Detta är en förutsättning för att vi ska lyckas rädda vår värld”

Dagen var fullspäckad med föreläsningar, workshops och uppträdanden.

–  I år hade vi engagerat Lorentz Tovatt, ung riksdagsledamot, som med sin föreläsning skickligt fångade 16-åringarnas uppmärksamhet vilket ju inte alltid är så enkelt, säger Kerstin Olsson.

Laleh och Michael Jackson

Skolan ställde upp med ett tiomannaband från årskurs två som spelade Lalehs ”Goliath” och Mickael Jacksons ”Man in the mirror”. Studenter från Röda Korsets folkhögskola, som bara är några år äldre än eleverna på gymnasiet, pratade om bin och insekters roll i ekosystemet.

– Tanken är att unga människor ska lära andra unga människor. Grundtanken har från början varit att specialkunniga ungdomar har lättare än de ”vanliga” lärarna att väcka ett intresse och ett aktivt lyssnande hos gymnasieungdomarna, säger Kerstin Olsson.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.