Försökte muta vakt vid fest – döms

Disco.
20-åringen försökte muta två ordningsvakter vid en studentnation i Uppsala.
En Brommabo i 20-årsåldern blev nekad inträde vid en studentnation i Uppsala.
Nu döms han till samhällstjänst för att bland annat ha försökt muta ordningsvakterna med pengar.

En man i 20-årsåldern bosatt i Bromma döms till samhällstjänst efter att ha försökt muta ordningsvakter att hålla tyst i samband med att polis tillkallades till en studentfest.

Mannen hade åkt till Uppsala och försökte komma in på en studentfest på Östgöta nation. Väl där nekades han inträde då vakterna ansåg att han var för onykter. Det stoppade dock inte 20-åringen från att försöka ta sig in. I domen beskrivs hur han har klättrat över ett två meter högt stängsel vid nationens rökruta, för att på så vis smita in utan vakternas vetskap.

Han lyckades dock inte, utan blev snabbt utförd från festen av samma ordningsvakter som nekat honom inträde. Då uppstod tumult, och 20-åringen ska bland annat ha försökt skalla en av vakterna i ansiktet, varpå polis tillkallades.

I domen går att läsa att 20-åringen, i samband med att polisen var på väg till platsen, erbjöd poliserna 15 000 kronor respektive 24 000 kronor, ”minus skatt och sociala avgifter”, om de lät honom gå.

Så blev dock inte fallet, och nu har mannen dömts i Svea hovrätt för försök till våld mot tjänsteman, givande av muta och våldsamt motstånd.