ANNONS

Han var först på plats efter dödskjutningen: ”Var fullt med blod”

Stocksund. Polis. Dödsjkutning.
Polisens tekniker på plats i Stocksund med hund och metalldetektor.
Efter gårdagens mord i Stocksund råder chock. Flera personer som bor i närheten hörde skotten och sprang ut på gatan.
– Jag var först på plats och såg en man ligga där på mage, lite snett, säger en man i medelåldern som blev vittne till händelsen.
ANNONS

Mitt i har pratat med mannen som var förste vittne på plats efter dödsskjutningen vid Ica i Stocksund på måndagskvällen.

– Sedan kom det fler hit och det var nästan panik, säger han.

Mannen berättar att många ringde till polis och ambulans. Han kom fram till kroppen och strax efter honom kom en äldre man som vände på den.

– Ansiktet var fullt med blod. Det kom också en kvinna springande som skrek att hon var läkare. Hon tillsammans med den äldre mannen försökte ge första hjälpen, säger han och gnuggar sig i ögat under solglasögonen.

Flera personer i området som hörde skottlossningen säger samma sak – det var ungefär sju skott som sköts. Först fem i en snabb följd och sedan två strax efter.

skjutning, danderyd, stocksund.

Nedstämt i Stocksund

Under tisdagen var polisen fortfarande på plats och spärrade av en liten bit av Stockholmsvägen när den tekniska undersökningen pågick.

ANNONS

Stämningen vid Stocksunds centrum var märkbart nedstämd och många människor hade samlats vid avspärrningarna. Andra som nyss kommit undrade vad som hade hänt.

Bredvid Ica-butiken fördes lågmälda samtal intill väggen med kvällstidningarnas löpsedlar med stora svarta rubriker om skjutningen.

”Man sköts i huvudet vid Ica-butik i Danderyd framför kvinna och barn” och ”Polisjakt i natt efter mordet utanför Ica i Stocksund”.

Dödsskjutning. Stocksund. Polis.

En äldre dam som stått och pratat med några vänner stannar till vid ingången till Ica. Aldrig förr har något liknande hänt i Stocksund menar de.

– Det är läskigt, allt kommer närmre. Jag har bott här sedan 1956 och förr låste jag aldrig dörren om mig. Det gör jag nuförtiden, säger Alexandra Gylling, 85 år.

Det var chockerande det jag såg på så nära håll

Vittne till händelsen

Den man som säger sig varit först på plats skakar fortfarande när han pratar med Mitt i. Han har inte har sovit på hela natten.

– När jag kom in igen satt jag bara stilla. Det var chockerande det jag såg på så nära håll, säger han och knäpper händerna.

– Jag är rädd, man vet aldrig. Det finns så många kriminella och det känns som att polisen är maktlös.

Tre anhållna

Under tisdagsförmiddagen kunde polisen bekräfta att de hade gripit tre personer under natten och att de sedan anhållits.

Personerna ska förhöras under tisdagen.

– Det här ska utredas och vi vill inte lämna ut några uppgifter som kan försvåra utredningsläget, säger Peter Claesson, åklagare i målet till Expressen.

skjutning, danderyd, stocksund.