Försökte lura till sig 25 surfplattor

Med hjälp av ett falskt körkort försökte en man lura en butik i Skärholmen på 25 telefoner och 25 surfplattor. Nu har han dömts för försök till grovt bedrägeri.

En dag i början av juni klev en 41-årig man från Nacka in i en elektronikbutik i Skärholmens centrum. Han uppgav att han kom från ett företag och ville teckna abonnemang på 25 smarta telefoner av märket Samsung Galaxy S4.

Inte nog med det. Han ville även ha 25 surfplattor. Varorna, värda 250 000 kronor, bad han att få levererade.

För expediten visade han upp ett förfalskat körkort och ett registerutdrag från Skatteverket.

Men expediten lät sig inte luras. Mannen greps och har nu dömts för försök till grovt bedrägeri och brukande av falsk urkund. Straffet blev skyddstillsyn.

Samma vecka föll domen för ett annat bedrägeri som skett i Skärholmens centrum. Den dömde är en man som tidigare var anställd i en klädbutik.

Genom att göra fejkade återköp av kläder, och sätta in pengarna på sitt eget konto, blåste han sin arbetsgivare på drygt 62 000 kronor under åtta månader.

Enligt domen upptäcktes bedrägeriet när företaget mätte antalet återköp och såg att en och samma expedit stod för nästan hälften.

Mannen fick sparken och har nu dömts till skyddstillsyn med samhällstjänst. Han har flera gånger tidigare dömts för liknande brott.

Men expediten lät sig inte luras.