Välj ditt område

Försökte stjäla båt mitt i natten

Nyheter Två personer försökte stjäla en båt i onsdags natt. Polisen fick att göra.

- Insatsen höll på några timmar så de var nog trötta, myggbitna och blöta när de avrapporterade på morgonen, säger Björn Svensson, kriminalinspektör på Polisen nord i Stockholms län.

Natten till onsdagen mellan 02.00 och 02.54 uppmärksammades två personer i Södra Kungsängen då de försökte ta en båt upp på en trailer. Båten sjösattes av två personer, men när polisen kommer till platsen, är den ena personen borta och den andra sitter i båten som då håller på att kantra.

Räddningstjänsten kopplas in men väl på plats är båten ur sikte och de två misstänkta. Båten hittas på andra sidan Tibbleviken vid Lennartsnäshalvön och i anknytning till den återfinns två personer som är välkända av polisen sedan tidigare och, enligt uppgifter från Björn Svensson, finns ett bra utredningsläge. Polisen fick ägna ett bar tag i jakten på båten som frösvann på andra sidan sjön den natten.

– Insatsen höll på några timmar så de var nog trötta, myggbitna och blöta när de avrapporterade på morgonen, säger Björn Svensson till Mitt i.

Båten är tillbaka hos ägarna.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Högsta Domstolen
Nyheter

Sålde knark i kiosk – får dom prövad

Nyheter

Flera ministrar har fått pulverbrev

Nyheter

Brev med pulver skickat till Ibrahim Baylan

Nyheter

Kör MC i löpspåren – på span efter blottare

Nyheter

Risk för kaos på Medis till helgen

Brott

Hemtjänst stal guldtand från åldring