ANNONS

Försökte stjäla båt mitt i natten

Två personer försökte stjäla en båt i onsdags natt. Polisen fick att göra.

- Insatsen höll på några timmar så de var nog trötta, myggbitna och blöta när de avrapporterade på morgonen, säger Björn Svensson, kriminalinspektör på Polisen nord i Stockholms län.
ANNONS

Natten till onsdagen mellan 02.00 och 02.54 uppmärksammades två personer i Södra Kungsängen då de försökte ta en båt upp på en trailer. Båten sjösattes av två personer, men när polisen kommer till platsen, är den ena personen borta och den andra sitter i båten som då håller på att kantra.

Räddningstjänsten kopplas in men väl på plats är båten ur sikte och de två misstänkta. Båten hittas på andra sidan Tibbleviken vid Lennartsnäshalvön och i anknytning till den återfinns två personer som är välkända av polisen sedan tidigare och, enligt uppgifter från Björn Svensson, finns ett bra utredningsläge. Polisen fick ägna ett bar tag i jakten på båten som frösvann på andra sidan sjön den natten.

– Insatsen höll på några timmar så de var nog trötta, myggbitna och blöta när de avrapporterade på morgonen, säger Björn Svensson till Mitt i.

Båten är tillbaka hos ägarna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.