ANNONS

Här tas första spadtaget för Fokus Skärholmen

Karin Ahlzén, projektchef för Fokus Skärholmen, finansborgarrådet Karin Wanngård (S) och Marcus Svensson, vd för ByggVesta, tar första spadtaget för bostadsbygget vid Bredängs allé.
Karin Ahlzén, Karin Wanngård och Marcus Svensson tar hugger i med spadarna.
Finansborgarrådet Karin Wanngård invigningstalar i tältet vid Bredängs allé, där ett hus med 78 hyresrätter ska byggas.
Finansborgarrådet Karin Wanngård invigningstalar i tältet vid Bredängs allé.
Nu är Fokus Skärholmen officiellt invigt. Första spadtaget togs i Bredäng klockan 13 i dag, under en gråmulen himmel.
ANNONS

Jorden sprätte hit och dit när Karin Ahlzén, projektchef för Fokus Skärholmen,  finansborgarrådet Karin Wanngård (S) och Marcus Svensson, vd för ByggVesta, högg i med spadarna nedanför Bredängs allé. Någon byggjobbartalang gav de knappast prov på. Däremot jobbar de alla ihärdigt för att förverkliga Fokus Skärholmen, och förklarade jätteprojektet invigt med den lilla ceremonin.

– När jag tillträdde 2014 talade man fortfarande om att kanske bygga 400–500 lägenheter i Skärholmen. Sedan har det hänt mycket. Nu ska det bli över 6 000 bostäder. Vi vill verkligen utveckla det här området, sa Karin Wanngård.

På platsen för första spadtaget börjar ett hus med 78 hyresrätter att byggas i höst, som Mitt i tidigare berättat. Förarbetena har redan börjat. Under sommaren ska röromläggningar göras, under tidig höst börjar markförberedelserna och under senhösten reses stommen. Vid årsskiftet 2018/2019 blir huset klart för inflyttning.

78 hyresrätter ska byggas vd Bredängs allé, alldeles vid centrum.

Så här ska bostadshuset vid Bredängs allé se ut. Foto: Kish+Dereka

Marcus Svensson konstaterade att det tagit sin tid för Bygg Vesta att förverkliga projektet.

– Vi har hållit på i tio år. Från början planerade vi ett 16 våningar högt punkthus. Nu är jag glad att det inte blev av. Det här huset passar in i Bredängs bebyggelse, ett punkthus hade förstört helheten, sa han.

Karin Ahlzén drog riktigt långa tidslinjer i sitt invigningstal.

– För 4 000 år sedan slog sig stenåldersmänniskor ner här för första gången. Redan då fattade man att det här var en bra plats att bygga på, sa hon skämtsamt.

ANNONS