Första steget mot nytt polishus

Här kan ett nytt höghus byggas. Foto: Google Maps
Vid den röda markeringen längs med Tingsvägen kan ett höghus komma att byggas i framtiden.
Om några år kan ett nytt höghus stå klart i Tureberg bredvid polishuset. Fastighetsbolaget Hemfosa är intresserad av att köpa marken när polisen vill utvidga sin verksamhet.

Hemfosa äger redan idag byggnaden på Tingsvägen som polisen sitter i. I torsdags i förra veckan godkände kommunfullmäktige ett markanvisningsavtal mellan företaget och kommunen.

Thomas Ardenfors (M), ordförande för stadsbyggnadsnämnden, säger att detta är första steget mot en försäljning av marken. Hemfosa kan få köpa marken utan konkurrens.

– Det är ovanligt att vi gör det till ett företag. I det här fallet snappade vi upp att polisen vill göra Sollentuna till ett viktigt nav för dem i länet. Det kan bli att mer expertis inom polisen flyttar hit, säger han.

Det andra som också var ovanligt var att kommunen äger marken, dagens parkeringsplats, precis bredvid polishuset.

Nu har planarbetet satt igång för att få fram förslag på ny detaljplan för marken.

– Om saker och ting rullar på i en förtjusande hastighet så är det inte orimligt att det finns en plan klar sommaren 2018.

Thomas Ardenfors trycker dock på kommunen bara skapar förutsättningar för att polisen ska kunna utvidga verksamheten.

– Det är polismyndigheten som ska komma fram till om de har behov av detta. Det är något som Hemfosa och polisen ska komma fram till.

Som Mitt i Sollentuna tidigare skrivit om ska Attunda tingsrätt bygga ut. Det nya huset ska byggas mellan tingsrätten och Folktandvården.