ANNONS

Första steget mot ”Steget” taget

Riksbyggens Steget
Skiss på brf Steget.
72 nya lägenheter ska byggas intill Tyresö centrum. Alla utom fyra är redan sålda eller reserverade. I måndags togs första spadtaget för brf Steget.
ANNONS

– Det känns fantastiskt roligt att bygget nu kan starta. Som långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara med i omvandlingen och utvecklingen av Tyresö centrum och bidra till tillväxten av kommunen, skriver Therese Sundman, marknadsområdeschef på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

På plats för att ta första spadtaget var, förutom Therese Sundman, även kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M) och representanter för blivande boende där.

Grävde ner tidskapsel

Det är bara bostadsrätter som ska byggas i brf Steget. Tanken är att det ska vara flexibla planlösningar som köparna själva ska få vara med och utforma. På taket ska det bli två gemensamma terasser och ett så kallat fjärilshotell.

– Vi samlade in saker till en tidskapsel som vi grävde ner i samband med första spadtaget. Det var bland annat gårdagens dagstidning, fotografier, hälsningar till framtiden, pengar, säljmaterial och broschyrer, säger Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Populära bostadsrätter

Brf Steget ligger strax intill Tyresö centrum. Det planeras även för lokaler på bottenplan där det ska vara butiker och annan kommersiell verksamhet.

 Intresset för de nya bostäderna är mycket stort, av de 72 lägenheterna är bara fyra lediga i dagsläget. Resten är antingen sålda eller reserverade, säger Angelica Ringström, säljare på Riksbyggen.

Bostadsrätterna ska vara klara för inflyttning under första kvartalet 2019, enligt planen.