Första tävlingen på Bro Park rids i april

I april 2016 rids de första tävlingarna på nya Bro Park.

Den officiella ­invigningen dröjer emellertid till försommaren.

Ulf Hörnberg, vd på Svensk Galopp, gästade förra söndagen studion under ATG-sändningen från galoppbanan Klampenborg i Danmark. Han redogjorde, om än utan spikade datum, för den slutliga avvecklingen av Täby Galopp och starten på nya Bro Park, en bana som på allvar nu växer fram norr om Bro.

– Jo, visst har vi preliminära datum och jag tycker att det är okej att nämna dem även om det inte finns ett fastslaget tävlingsschema för 2016. Den 13 april, en onsdag om jag minns rätt, hoppas vi arrangera lunchtävlingar på Bro Park. Vi gör ingen större sak av den allra första tävlingsdagen, utan det gör vi vid själva invigningen framåt försommaren. När den sker måste jag avvakta med, ­säger Ulf Hörnberg.

Preliminärt är även datumet för den sista galopptävlingen på Täby Galopp.

– En söndag, den 20 feb­ruari.

Vad händer sedan?

– I ett första skede har vi 160 stallplatser att erbjuda på Bro Park. Vi har frågat samtliga etablerade Täbytränare om de vill ha boxar på Bro Park och har fått in önskemål om runt 220. Vad som sker nu är att vi gör ett avtalsförslag, först därefter kan vi signa upp tränare. På sikt ska vi ha möjlighet till 400 boxar, men vi vill först se hur stort intresset är.

Går bygget enligt tidsplan?

– Ja. Dirt track-banan (grusbanan) finns redan och det ligger gräs över i stort sett hela gräsbanan. Bygget av publikläktaren ligger några veckor efter, men det är gott om tid att få den klar. Totalt sett går det väl enligt plan och vi är jättenöjda.

I ATG-sändningen kom Ulf Hörnberg, programledaren Göran Borgås och Täby­tränaren Caroline Malmborg aldrig fram till hur lång tid det tar med tåg från Centralen till Bro station.

Borgås hade hört 50 minuter och fick inte mothugg.

– Jag var tyvärr lite osäker och valde att passa, men 50 minuter kändes inte rätt, säger Ulf Hörnberg.

Enligt SL tar resan i vanliga fall 33 minuter.

13 april nästa år arrangeras förhoppningsvis den första lunchtävlingen på Bro Park.