ANNONS

Rektorn: Jag förstår beslutet men känner med föräldrarna

Anders Kedhammar, rektor, om Fisksätraskolans nedläggning
Anders Kedhammar, rektor på Fisksätraskolan
Beskedet att Fisksätraskolan läggs ned meddelades till skolans personal och föräldrar på ett möte i måndags.
– Nu när jag sovit på det, med dom siffrorna som visas upp med färre elever förstår jag beslutet. Och jag förstår föräldrars oro, säger Anders Kedhammar, rektor på Fisksätraskolan.
ANNONS

Fisksätraskolan ska läggas ned. Rektor Anders Kedhammar på skolan, liksom övrig skolpersonal och föräldrar och barn, fick beskedet i måndags.

Din reaktion när du fick beskedet?

– Här kommer alla känslor på en och samma gång, jag tänkte att det här blir jobbigt får många barn och medarbetare, säger Anders Kedhammar.

– Nu när jag sovit på det, med dom siffrorna som visas upp med färre elever förstår jag beslutet. Och jag förstår föräldrars oro.

Informationsmöte i går kväll

Föräldrar och personal var i måndags kväll med på ett informationsmöte med kommunens produktionsdirektör för skola och välfärd, Einar Fransson. Över hundra personer närvarade vid mötet, enligt Kedhammar.

 – Det var många upprörda känslor. Föräldrarna var mest frågande till varför skolan läggs ned och att det är väldigt kort tid att bestämma plats i en ny skola. Många frågade om hur det ska göra med sina barn

Vad säger du om att ni fick beskedet med så kort varsel?

– Det var inte så många timmar att spela på, ingen åsikt om det. Som rektor har jag koll på ekonomi och så, jag har förståelse för att beslutet att togs, men håller med och känner med föräldrarna, de har kort tid på sig att välja en ny skola, till 24 maj.

”Gjort så gott vi kunnat”

– Tjänstemännen har utgått från dom siffrorna som presenterats, jag har varit rektor i ett år, det jag kan säga är att vi har gjort så gott vi kunnat, Fisksätraborna väljer inte den här skolan.

ANNONS

Generellt är det svårt, det är en lärarbrist i Sverige

Anders Kedhammar, rektor

Har Fisksätraskolan haft svårt att få tag på lärare?

– Generellt är det svårt, det är en lärarbrist i Sverige, jag är själv lärare i botten, generellt är det inte svårare här än någonstans.

Vad händer i dag i Fisksätraskolan?

– Det är undervisning som vanligt, det är en månad kvar tills skolan stänger.