Försvann i skogen vid nollningsfest

En ung berusad kvinna försvann i Lill-Jansskogen under en "nollningfest" i förra veckan.

Polisen slog förra helgen till mot flera så kallade nollningsfester i innerstan då elever i första ring på gymnasiet ”välkomnas” till sin nya skola av äldre elever.

Vid vattentornet i Lill-Jansskogen hölls en fest förra fredagen där gymnasielever drack alkohol.

En ung och väldigt berusad kvinna försvann då i skogen norr om KTH under en längre tid och det krävdes en polisinsats för att hitta henne.

Efter två timmar hittades kvinnan oskadd och hon kördes hem av polisen.

Runt 400 ungdomar hade träffats vid vattentornet. Många kom från Nacka och andra delar av länet.

– Det var gymnasielever, men inte från någon av våra skolor, säger Jamila Lodhi, fältassistent på Östermalm som var på plats i Lill-Jansskogen.

Enligt Jamila Lodhi är det mindre av de förödmjukande inslag och hetsdrickande på nollningar nu för tiden, även om det förekommer.

Minskningen skedde sedan många skolor tog krafttag efter att flera nollningar spårat ur för några år sedan.

På Östermalm har de flesta skolorna i stället övergått till organiserade insparksfester.

– Skolor i vår stadsdel har bokat stora uteställen där man har fester. Vi har inte hört om några sådana förödmjukande nollningar från våra skolor, och hoppas inte att det ska komma heller, säger Jamila Lodhi.

”Vi har inte hört om några förödmjukande nollningar från våra skolor”

Staden betalar inte för staty

Mitt i Östermalm har tidigare berättat att flera Folkpartister har skrivit en motion om att kvinnorättskämpen Anna Whitlock bör få en staty i närheten av Eriksbergsgatan där Whitlockska samskolan låg.

Nu har kulturförvaltningen svarat på motionen och även om man tycker det finns för få kvinnliga statyer i stadsbilden så skriver man att en staty bara kan uppföras om den finansieras av externa krafter utanför staden. Om detta sker skriver staden att man är beredda att hjälpa till med konstnärlig och administrativ kompetens.