ANNONS

Försvaret: ”Får bara inte hända”

Militären som körde full på Livgardets område behåller sin anställning.

Nu ska Försvaret utbilda personalen, för att förebygga liknande händelser.
ANNONS

Militären drack flera glas vin, öl och sprit och körde i diket på Livgardets område. Nyligen dömdes han till 40 dagsböter. Trots det behåller han sin anställning vid Försvarsmakten.

– Civila domar är inte grund för att avsluta någons anställning och vi bedömer att personen är mycket lämplig. Personen går nu på ett rehabiliteringsprogram, säger Peter Fredriksson, överste vid en enhet på Livgardet.

Enligt Peter Fredriksson råder det nolltolerans mot berusning på Livgardets fester och middagar. Under den aktuella kvällen anordnades en så kallad ”kulturkväll”, med internationella gäster.

– Ibland tillåter vi att länderna som besöker oss bjuder på alkoholhaltiga drycker som är typiska för deras land, till exempel en likör. Försvarsmakten bjöd inte på någon alkohol alls under kvällen och vi serverar aldrig starksprit vid representation, säger han.

Han påpekar att den dömde militären blev berusad utanför arbetstid.

Livgardet ska nu genomföra utbildningar för de anställda – för att förhindra liknande händelser i framtiden.

– Vi har gjort en åtgärdslista som bland annat innebär att vi utbildar personal i hur man upptäcker folk som har problem med alkohol. Det handlar om att förhindra och upptäcka problemen i tid. Sådant här får bara inte hända.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.