ANNONS

Försvarets hus blev knarkfabrik

Huset vid Näsby slott har inhyst både polis och försvar.

Nu misstänks en hyresgäst ha odlat knark där.
ANNONS

Polisen slog till i början av förra veckan. Ett av de avlånga tegelhusen vid Näsby slott spärrades av och ett flertal skåpbilar och teknikerfordon rullade in. Misstanken är att en hyresgäst använt lokalen för omfattande odling av cannabis.

Tidigare har byggnaden tillhört Fortifikationsverket som ser till så att Försvarsmakten har fungerande anläggningar. Bland annat har fastigheten vid Näsby slott använts för mönstring. Även Polishögskolan har haft verksamhet där.

Men för ett tag sedan flyttade en ny hyresgäst in, berättar Rickard Henriksson, ansvarig för fastighetsbeståndet på bolaget Niam som äger huset idag.

Enligt honom uppgav hyresgästerna att de tänkte använda lokalen som en serverhall, ett slags digitalt lagringscenter.

– Vad jag har förstått så gav de här personerna ett rekorderligt och trevligt intryck. Vi gör de bakgrundskollar som går att göra och vill tro det bästa om människor, säger Rickard Henriksson.

Han tycker det känns trist att det kan ha förekommit narkotikatillverkning i fastigheten.

– Den här historien är klart olycklig men det är bra att polisen varit där.

Tre personer sitter nu häktade, enligt Christer Sandström som är pressansvarig på Roslagspolisen. De misstänks för grovt narkotikabrott samt förberedelse och fullbordad framställning av narkotika.

Tre personer är misstänkta för grovt narkotikabrott samt förberedelse och framställning av narkotika. foto: sofia ekström

ANNONS

Fel titel på marknadschef

RÄTTELSE I förra veckan berättade vi att bakluckeloppisen kommer att få leva kvar på Täby galopp. I artikeln uttalade sig Maria Campos Björkquist om byggbolagens positiva syn på loppisen och om att området är stort och kan rymma såväl loppis som bostäder.

Dock fick Maria fel titel. Rätt ska vara att hon är marknadschef för Täby park exploatering AB som ägs av JM och Skanska. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Hyresgäster­na uppgav att de tänkte använda ­lokalen som en serverhall.

125 frivilliga övade för att vara redo vid kris

NORRORT I lördags hade flera Frivilliga resursgrupper (FRG) en gemensam storövning utanför Märsta. Ungefär 125 deltagare, bland annat från Täby, övade i olika krisövningar.

Bland annat handlade en övning om att evakuera ett antal personer i samband med en gasläcka.

Dagen varvades även med en del teoretiska moment. FRG genomför liknande storövningar minst en gång om året.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.