ANNONS

S fortfarande störst i Huddinges kyrkoval

Huddinge kyrka
Huddinge kyrka.
Socialdemokraterna är fortfarande störst i Huddinges kyrkofullmäktige, där numera hela tio partier ska samsas. Mest framåt gick Centern, som fördubblade sitt stöd. Sverigedemokraterna växte också, men inte så mycket som de hoppades.
ANNONS

– Jag är lite besviken, säger Arnold Boström, som står överst på SD:s valsedel till kyrkofullmäktige. Dels var vi bara 14 röster från att få fem mandat. Och i alla val har vi nästan fördubblat oss. Det här är bara en 50-procentig ökning.

Ändå är han nöjd med att SD med tolv procent av rösterna blivit tredje största parti. Tätt därefter kommer C som fördubblade sitt stöd och får fyra mandat.


Så gick kyrkovalet i Huddinge

Preliminära siffror

Källa: Svenska kyrkan


Ojämförligt störst är dock S som går framåt med drygt två procentenheter. Därmed får de hela 13 mandat i det 35 mandat stora kommunfullmäktige. Borgerligt alternativ är näst störst, men blir av med en tredjedel av de röster de fick i förra årets val. Även för Kristdemokraterna i Svenska kyrkan (fristående från KD) och Miljöpartister i Svenska kyrkan fick se sitt stöd halverat.

I Huddinge kyrkofullmäktige finns från nyår också ett nytt parti, Frimodig kyrka, som med 2 procent av rösterna får ett mandat.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.